сряда, 9 февруари 2011 г.

Започваме :)

Добре дошли в новия ни блог. Тук ще намерите снимки и пътеписи от различни разходки из красивата страна България.

Решихме да опишем пътуванията ни най-вече защото често на местата, където отиваме, няма достатъчно информация на място, а преди самото пътуване обикновенно единственият източник на информация е интернет. Но информацията в нета първо някой трябва да я събере и после- да я публикува. Всяко едно таково пътуване е уникално и преживяванията от него също. Остават спомени, снимки на красиви места … а глупавото, недомисленото или хаотичното, с което ни се е налагало да се справим по пътя, се забравя. Но все пак си остава там някаде по пътя, като изненада за следващия минаващ наоколо.

Заедно с неоткритото, забравеното, недостъпното.

И така този блог е за всички, които обичат да скитат из България, с автомобил, колело или пеша. Обичат нейната прекрасна природа и история, желаят да почерпят малко информация за места, на които не са ходили или не са предполагали, че ще поискат да отидат.

Постовете в блога ще имат една обща структура. Искаме освен впечатленията от конкретното място да предоставиме също и информация, която може да е полезна на всеки пътешественик. А именно има ли на място къде да се спи, има ли ресторант къде да хапне човек и ако няма ресторант, има ли поне магазин. Също така и информация за разстоянията и трудноста на маршрута. Както и основни упътвания, понеже маркировката понякога … липсва. Смятаме, че структурата на постовете ще стане ясна на всеки, който прочете един, два от тях. Казвам това, защото, ако някой иска да остави свои впечатления за някое място – блога е отворен, достатъчно е да спази формата и да ни прати пътеписа си, ние ще го публикуваме.

Ако един ден това място стане търсен източник на полезна информация, ние ще се радваме, а всички ще са доволни. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар